ההשפעה של נאום נתניהו בקונגרס: הליכוד מתחזקת בסקרים
סקר חדש שנערך עבור “מעריב” על ידי מכון לזר מחקרים בשיתוף Panel4All, חושף תמונת מצב פוליטית מעניינת בעקבות נאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקונגרס האמריקאי. הסקר מצביע על התחזקות משמעותית של מפלגת הליכוד, לצד תמיכה ציבורית רחבה בביקורו של נתניהו בארצות הברית.
על פי הסקר, הליכוד מתחזק ב-2 מנדטים ומשווה את כוחו למחנה הממלכתי, עם 23 מנדטים לכל אחת מהמפלגות. גוש מפלגות הקואליציה הנוכחית מתחזק ב-3 מנדטים לסך של 53, בעוד האופוזיציה יורדת ל-57 מנדטים. המפלגות הערביות זוכות ל-10 מנדטים נוספים.
התוצאות המלאות של הסקר מראות את החלוקה הבאה: המחנה הממלכתי והליכוד – 23 מנדטים כל אחת, ישראל ביתנו – 14, יש עתיד – 12, ש”ס – 10, עוצמה יהודית – 9, מפלגת הדמוקרטים – 8, יהדות התורה – 7, חד”ש-תע”ל – 6, רע”ם – 4, והציונות הדתית – 4. הימין הממלכתי ובל”ד אינן עוברות את אחוז החסימה.
באשר לנסיעתו של נתניהו לארצות הברית, 48% מהנשאלים סבורים כי היא נועדה לקדם את האינטרסים של ישראל, לעומת 38% הסבורים שמטרתה לקדם את האינטרסים הפוליטיים של נתניהו עצמו. 14% לא ידעו להכריע בשאלה זו. בקרב מצביעי הקואליציה, 87% רואים את הנסיעה ככזו שנועדה לקדם את האינטרסים הלאומיים.
נאומו של נתניהו בקונגרס זכה לתמיכה רחבה, כאשר 61% מהישראלים חושבים שהיה מוצלח. התמיכה גבוהה במיוחד בקרב מצביעי גוש נתניהו (88%), אך גם בקרב מתנגדיו 55% סברו שהנאום היה טוב. רק 22% מהנשאלים חשבו שהנאום לא היה מוצלח.
בנוגע לזירה הפוליטית האמריקאית, 63% מהציבור הישראלי משוכנע שדונלד טראמפ יהיה נשיא טוב יותר לישראל, לעומת 17% בלבד הסבורים שקמלה האריס תהיה עדיפה. תמיכה זו בטראמפ גבוהה במיוחד בקרב מצביעי הקואליציה (90%), אך גם 53% ממצביעי האופוזיציה חולקים דעה זו.
הסקר משקף תמונה מורכבת של הלך הרוח הציבורי בישראל, עם תמיכה גוברת בנתניהו, לצד שינויים מעניינים במפה הפוליטית המקומית. עם זאת, המצב הפוליטי נותר מאתגר, כאשר אף אחד מהגושים אינו מצליח להשיג רוב מוחלט להקמת קואליציה יציבה ללא תמיכה של מפלגות נוספות.
Post Comment